Konstnärer / Elisabeth Gillving Pettersson
 
Teknik:
akryl. akvarell, blyerts, digital
olje

Kontakt:
 
Elisabeth Gillving Pettersson
 
tel. 0709-956069
 
 
Hemsida: www.chillamedgillan.se

CV:

Utställningar:
 
Elisabeth Gillving Pettersson
 
                         Om mig
 
Elisabeth Gillving Pettersson, heter jag. Krumeluren som jag signerar mina verk med är "gillan", ett gammalt smeknamn.

Jag är från kusten från början, närmare bestämt från en liten ort utanför Gävle- Skutskär.

I Skutskär hade min familj ett hus tillsammans med en annan familj, där kvinnan i familjen, Carina Lindgren, var konstnär, med keramik som främsta uttrycksmedel. Hon var duktig på uttrycka känslor i sin konst och det fascinerade mig. Själv har jag tecknat, mestadels i blyerts ända sedan barnsben, men det var roligt att prova keramiken med hjälp av henne.

Senare har jag tagit upp måleri och jag gick då kurser, bl a för Björne Åhslund (Skövde konstskola) och Gunder Höög (framliden konstnär från Jönköping) i oljemålning. Jag har numera gått över till att måla i akryl på duk och akvarell och teckna i blyerts eller digitalt.

Fortsättningsvis har jag gått bildkurser, för att undervisa i bild, på Högskolan i Jönköping. Det har blivit 45 hp för bl a Klas Öhling och Maria Bybro, som själva är utbildade på Konstfack i Stockholm. Mycket lärdom och bra mentorskap har jag fått, och får, av dem båda.

Jag har även gått Digital Illustration på Växjö universitet på 15 hp.

Det jag vill förmedla i min konst är det jag ser och upplever både i mitt eget liv och som jag får ta del av i andras liv. Jag vill lyfta både sorg och smärta, ilska och vanmakt, glädje och kanske t o m eufori.

Min önskan är att mitt skapande ska få er som tar del av den att känna igen er något, och även få känna tröst och hopp, då man kanske känner sig ledsen och ensam.

Önskar er allt gott!
konstrundan ulricehamn  | konstrundanulricehamn@outlook.com