Konstnärer / Catharina Vermeulen Wängerstedt
Teknik:

bildväv i  olika vävteknike
 
mob: 0705 928 706
 
CV.:
 
1 år utbildning i ”Handwerk” (allt möjligt med nåld och tråd)

2 år helkurs Vävutbildning på Fristad Fölkhögskolan

1 år distanskurs Bindningslära Fristads Folkhögskolan

1 semester distanskurs Färg och Form Fristad Folkhögskolan
 
Utställningar:
 
Konstrundan Amsterdam Noord 2018

Utställning hem-atelier Amsterdam 2018 och 2019
 
 
Catharina Vermeulen Wängerstedt
Catharinekes Hantverk
Född i Nederländerna, uppvuxen i Karibien och nu bosatt i Ulricehamn. Vänner, bekanta och familj kallar mig ”Rineke”, utanför denna krets heter jag Catharina.

Att brodera, virka, syssla med garn och tråd har jag gjord hela mitt liv, men inte förrän jag började grundkursen i vävningen på Fristad Folkhögskolan 2012 kände jag att jag hittade hem. Att skapa var i och för sig inget nytt för mig, men att kunna uttrycka mig i färg och form genom väva var en uppenbarelse.

När jag började väva använde jag en Öxabäck kontramarsch vävstol. Jag har fortfarande flera ganska stora bildvävar från den tiden kvar. Jag älskade lära mig allt om vävning, bindingen, att kunna lägga upp hela projektet, friheten att kunna skapa från grunden. Även då jag har stor kärlek till vävningen av bruksföremål, var jag helt enkelt tvungen att göra bildväv. Och under min resa i skapandet genom vävningen, har jag mer och mer förenklat hur jag lägger upp en väv och bindingen jag använder bör bara stödja och framkalla bilden.

I mina vävnader försöker jag uttrycka vad som är viktigt för mig genom att hitta en balans mellan harmoni och spänning och jag strävar efter förenkling. Jag har inget färdigt mönster eller ritning, jag börjar med en svag bild och framförallt ofta med ett garn jag vill känna i handen när jag väver. Det kan bero på materialet men också på färg, oftast en kombination av båda i samband med något i naturen som fångat min uppmärksamhet. Vävnaden växer fram organisk på något sätt…

Det finns mycket mer bildvävnader utöver bilderna jag har lagt ut här.

Jag ställer gärna ut mina vävnader så bara ta kontakt för att titta på och eventuellt köpa mina alster.
konstrundan ulricehamn  | konstrundanulricehamn@outlook.com